Ні, я жива, я буду вічно жити!                                Я в серці маю те, що не вмирає!


До 150-річчя від дня народження                Осипа Микитки

21 лютого 1871 р. у селі Заланів народився генерал-майор Української Галицької армії Осип Микитка.  

 

До 150-річчя від народження видатного земляка учні гімназії відзняли інформаційне відео, адже "хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього".


Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні ми долучилися до тихої акції: «Ангели пам’яті».

 


День святого Валентина

Незважаючи на засніжену пору, наші серця пломеніють теплом любові🥰


Під Крутами пішли в безсмертя

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. Вже 29 січня 1919 року на роковини бою під Крутами, до Аскольдової могили героїв прийшли студенти й гімназисти. Вони дали клятву на вірність Україні, на вірність тим ідеям, за які життям заплатили герої.

 

Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Крути стали початком нової доби в історії України. Без Крутів навіть Акт злуки 22 січня 1919 року був би лише документом.


Гірка пам'ять Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року.

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...

Символом Голокосту в Україні став розстріл близько ста тисяч людей, більшість із яких були євреями, у Бабиному Яру (м. Київ). Загальна кількість загиблих українських євреїв можна оцінити в 1,8 млн. чол. 


Під синьо-жовтим прапором свободи з'єднаєм весь великий нарід свій!

     22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності.

     Сьогодні відзначаємо 102-ту річницю проголошення Акту Злуки, що увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України. 


Казки у Новорічну ніч


Квест: "Подаруночки від Святого Миколая"


День святого Миколая

"Ви трудилися щосили,
І ялинку прикрасили.
І тепер в святковий час
Миколай прийшов до вас."

Майстер клас "Нове життя старої лампочки"


Українська хустка - символ нашого народу


Осінні забави


День української писемності

День пам'яті Нестора Літописця, якого уважають прабатьком української писемної мови.


День вчителя


ХХ Ювілейний радіодиктант національної єдності


Свято Першого дзвоника