Останній дзвоник 2020


День Вишиванки

Вітаємо з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки!
Бажаємо, щоб українська вишиванка щодня охороняла Вас, щоб благословляла на щасливе життя!

Шевченківські читання

Ну що б, здавалося, слова…
Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється, ожива,
Як їх почує!.. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть меж люди!
Т. Шевченко

Міжнародний день рідної мови

Хай це, можливо, і не найсуттєвіше,

але ти, дитино,

покликана захищати своїми долоньками

крихітну свічечку букви «і»,

а також,

витягнувшись на пальчиках,

оберігати місячний серпик букви «є»,

що зрізаний з неба

 

разом із ниточкою.


Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Ми пам'ятаємо про наших героїв,
що за волю поклали безцінне життя,
що творили історію, наше минуле,
у яке вже нема вороття.

Ми ще не раз згадали  цю весну
І ці події , і цей кривавий шлях
І закарбуємо у серці "Небесну Сотню"
,
Яка тепер на небесах!

Учні також долучилися до тихої акції: « Ангели памяті»


Музей Небесної Сотні

          Ми відвідали Музей Небесної Сотні. Учні змогли вшанувати пам’ять загиблих на Майдані героїв,  побути на місці найдраматичніших подій. Адже хто не знає минулого, - не вартий  майбутнього!

              Автором проєкту музею є відомий івано-франківський художник Роман Бончук. Консультант – Ігор Гурик, батько загиблого майданівця.

             Музей має кілька експозицій: кухня Майдану, шпиталь Майдану, духовний куточок Майдану, барикади Майдану, Реквієм, Самооборона. Також є стенди, присвячені Героям Небесної сотні.

             Всі експонати Музею унікальні, адже вони були частинкою тих подій, Революції Гідності.

         Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни, заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.

 

       Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими небесними Ангелами-Охоронцями.


День Святого Валентина


Тиждень безпечного Інтернету

      Задля захисту дітей від ризиків, пов'язаних із використанням Інтернету, та з метою формування в них навичок безпечного спілкування і безпечної поведінки в Інтернеті у школі проведено Тиждень безпечного Інтернету.


Екскурсія у наукове містечко «Нова Енергія»

        Учні нашої школи відвідали наукове містечко «Нова Енергія». Школярі ознайомилися з розробками та новими технологіями у сфері енергетики. Під час екскурсії вони познайомилися із властивостями тіл та перетворенням енергії. Учні могли доторкнутися до всіх експонатів та перевірити на собі перетворення енергії, побувавши в ролі дослідника.

 

        Незабутні емоції залишило «Тесла-шоу», де учням демонстрували цікаві винаходи Нікола Тесли, плазмову кулю, електрофорну машину, генератор Ван де Графа, сходи Якова.


"Під Крутами пішли в безсмертя"

    Сьогодні ми вшанували пам'ять тих, хто віддав  своє життя за свободу і незалежність нашої держави. 300 юнаків, майже діти, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії.

   Словами  історичних  документів полум’яними рядками поетів девятикласники   промовляли про подвиг 29 січня 1918 року.

    Учнями переглянуто кадри фільму: «Крути. Молода кров»

Нема любові понад ту,

Що окропила кровю Крути.

І ту гарячу кров святу

 

Землі вкраїнській – не забути!


День Соборності "Україна - єдина країна"

         З метою патріотичного виховання школярів, формування їхньої свідомості та любові до своєї Батьківщини учні 5-9 класів підготували тематичні газети «Україна – єдина!» Діти продемонстрували знання про Україну, вказавши 5 фактів про Україну та висловлювали почуття славами  подяки за мову соловїну, чарівну пісню, козацьку славу,чудові краєвиди, щасливе дитинство, освіту, пам’ятки культури… Під час  захисту робіт учні  піднесли дух гідності і поваги до свого народу: «Бути українцями – круто!» 

           З метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини у 4 класі проведено інтегрований урок на тему: «Одна єдина соборна Україна»

         Діти – це майбутнє нашої держави. Своїми знаннями, працею, здобутками збагачуйте її. Любіть рідну землю, шануйте свій народ і нашу мову. Пам’ятайте, що саме любов і доброта завжди стають переможцями.

 

       Кожна людина в будь-якому регіоні мріє про добро, злагоду, а найбільше – про мир та впевненість щодо наступного дня. Тому ми пропагуємо мир. Ми не хочемо війни!


«Різдвяний Вертеп»

Для учнів 4 класу Різдво – це улюблене свято, тому підготували театралізоване дійство – «Різдвяний Вертеп». Діти розповіли історію народження Ісуса Христа, а душевне виконання колядок створило святкову атмосферу справжнього Різдва.


Свято "У ніч святу, у тиху ніч"

Різдво Христове – це величне свято очікування першої зірки, що сповістила про народження Божого Сина. Ангели співають, люди радіють, прославляючи Спасителя!
Сьогодні добром і благодаттю наповнилася наша школа, наші учні подарували усім присутнім яскраві враження та світлу радість, прославляючи народження Сина Божого - Ісуса Христа.


Відвідини хатинки Святого Миколая учнями 1-4 класів

Діти відвідали Хатинку Святого Миколая, де  отримали солодкі подаруночки та власноруч розписували медові пряники. Найбільше учнів вразила Чарівна куля Миколая, усі  спілкувалися з Святим та загадували бажання.


Екскурсія у зоопарк "Лімпопо"

    Учні нашої школи відвідали зоопарк «Лімпопо», де на власні очі побачили дивовижних лам, павичів, сокола, пеліканів, чорного лебедя, сіру чаплю та кумедних  мавпочок. Не зважаючи на дрібненький дощ,  діти були дуже задоволені від екскурсії.


Неймовірні враження від підкорення вершини!!!

         Учні 7-9 підкорили вершину українських Карпат – Говерлу.

 

         Шлях до гори стелився серпантинами осені. Чим вище піднімались, тим гостріші ставали відчуття та відкривались мальовничі краєвиди. Було важко, втома і страх перед незвіданим  брали своє, але всі дістались до вершини гори. Стомленні, але щасливі всі стали маленькою частиною Говерли, тому що підкорили її!


Посвята в козачата

       Традиційно вже  у нашій школі відбулося свято — посвята у козачата.

   Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків.

    Під час урочистої посвяти у козачата звучали пісні та вірші про Україну та козаків. Та найбільшим випробуванням для маленьких школярів були змагання. Учні взяли активну участь у змаганнях, щоб довести всім, що вони можуть називатися козаками. Вони подолали всі випробовування, пройшли всі перешкоди.

    Наших наймолодших друзів прийняли до лав козачат та вручили їм символічні посвідчення козачат.

    Це, справді, велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Свято дає змогу підтримати дух патріотизму, розширити знання учнів про козаків, виховувати в дітей любов до рідного краю, бажання бути гідними патріотами України, прагнути стати сильними, здоровими та розумними.


«Хай завжди буде сонце, хай завжди буде МИР!»

     Учні нашої школи долучилися до Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб миру».

    Під час акції «Хай завжди буде сонце, хай завжди буде МИР!» школярі прикріпляли на карту України символічних  голубів, які принесуть нашій країні мир та спокій, припинять кровопролиття та страждання тисячі українців.

 

 

 


День знань

День знань – справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Це урочисте свято об’єднало 2 вересня всіх навколо присутніх – від найменших, тих, хто вперше прийшов до школи і стане першокласником, до серйозних старшокласників – тих, хто стоїть на порозі дорослого життя. Крім того, це свято всіх учителів, батьків, бабусь та дідусів, хто з хвилюванням та гордістю збиратиме та проводжатиме рідних чад до школи.  Із хвилюванням чекали свого першого виходу першокласники разом із класним керівником Савкою І. В., яка урочисто вела свій клас на подвір’я школи. На малечу чекали традиційні подарунки від випускників. Після лінійки, за  традицією, були проведені  перші уроки. Новий навчальний рік неодмінно принесе для першокласників та інших учнів нашої школи багато дивовижних відкриттів, вірних друзів та мудрості. Головне  - допомогти кожній дитині  знайти себе, підтримати та дати можливість для саморозвитку. Вітаємо усіх вчителів, дітей та батьків з початком нового навчального року! 


Свято Останнього дзвоника

      З останніми пелюстками весняних квітів відлітає травень, а разом із ним відходить у минуле ще один навчальний рік. 24 травня у нашій школі пролунав спів малинового дзвоника, який сповістив  про перехід до наступного класу, а для когось – про закінчення школи. Свято урочисте, пам’ятне, хвилююче. На святкове дійство, окрім самих учнів та випускників, завітали їхні батьки, які розділили зі своїми дітьми радісні та водночас хвилюючі миті в їхньому житті. Юні, квітучі та життєрадісні школярі святкували закінчення навчання. Настрій у всіх був піднесений – попереду канікули! Лише випускники трохи були сумними: бо для них настала пора прощання з рідною школою, з дитинством. Школярів, їхніх батьків та учителів привітала директор школи, яка побажала випускникам щасливої життєвої дороги, успіхів, удачі та вдалих перших кроків у самостійному житті, висловила надію, що молоде покоління зробить гідний внесок у розбудову нашої держави. Педагогічному та учнівському колективам щиро дякували гості свята.


Прощання з початковою школою

У 4 класі відбулося свято «Прощання з початковою школою». Під час дійства учні декламували вірші, співали пісень, висловлюючи почуття вдячності рідній школі, першій вчительці, батькам, наставникам. Вони отримали свою першу відзнаку – Диплом випускника початкової школи.

 

Вітаємо зі святом, бажаємо успіхів та здійснення мрій!!!


День Вишиванки


Мій Букварик, мій Букварик – він найкращий друг

Весело, зворушливо і казково пройшло Свято Букваря. «Мій Букварик, мій Букварик – він найкращий друг». Це свято – одне з найзворушливіших свят кожного першокласника. Це не лише прощання з першим підручником, а демонстрація перших досягнень, сміливих кроків та творчих здобутків першокласників. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні, цікаві загадки та захопливі танці не залишили байдужими нікого.

 

Учням першого класу вручено свідоцтва «Друг Букваря», а на закінчення усі учні стали не лише глядачами, але й активними учасниками лялькової вистави «Свинка-Нехочуха».


"Ми живемо в дружбі і любові"

У 3 класі відбулося чудове свято «Ми  живемо в дружбі і любові». Учні продемонстрували, які вони талановиті, артистичні та дружні. Діти декламували вірші, співали пісні та інсценізували казочку. Школярі із задоволенням виконали флешмоб «Якщо ти щасливий». Незабутнє враження на матерів справив «Кошик подяки», створений із квітів та компліментів. Третьокласники під час заходу довели: «Без дружби ніяке спілкування між людьми немає цінності».


День пам'яті та примирення

 

8 травня, в День пам’яті  та примирення, в школі пройшла лінійка, присвячена річниці Перемоги у Другій світовій війні. Учні згадали сумні роки війни та героїчне минуле нашого народу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто ціною свого життя зупинив фашистську навалу. Лінійка супроводжувалася переглядом відеоматеріалів, які підготувала вчитель історії Воробець Н.І. Пам’ятні події не залишили нікого байдужими. Супутником були червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув в роки війни.


Великодні передзвони

У переддень Світлого Христового Воскресіння учні нашої школи стали учасниками проекту «Великодні традиції».

   Зворушливим святковим дійством став «Великодні кошик», створений дошкільнятами та вихованцями групи продовженого дня разом з Г. І. Вергун.  Учні інсценували Пасхальний кошик згідно з традиціями свята.

Писанок веселий візерунок,

В кошик – шинки, хрону, ковбаси,

Сиру, масла, часнику пакунок,

Сіль і паску посвятивши, -

З церкви принесли.

   Прозвучали гаївки: «Ой не Великодні свята», «Вію вінець», «Подоляночка»… Привітали присутніх рядками з поетичного зошита Галини Вергун:

Із Воскресінням –

Світлим святом!

Усмішок і радості багато!

Хай Божа ласка завітає

І щастям Вас благословляє!

-         Христос Воскрес!

-         Воістину Воскрес!

    Учасники Учнівського самоврядування презентували Великодні традиції, створивши лепбук. Цікаво інформували про Вербну неділю, Страсний тиждень, Світле свято Великдень, український великодній кошик, писанки, гаївки, Світлий тиждень та Провідну неділю.  Увесь проект переплітався виконанням гаївок.

   Привабливою стала виставка великодніх атрибутів, підготовлена учнями на уроках трудового навчання.

 

 


Тиждень безпеки життєдіяльності

    У нашій школі  8 - 12 квітня проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності.

 

   У кожному класі відбулися  виховні години, на яких звернули увагу на небезпеку вдома й на вулиці, а також проведено заходи: тренінг «В країні безпеки» ( 3 клас), під час якого  Діана Каролюс представляла презентацію  «Твоя безпека»; презентацію та онлайн-анкетування «Інтернет добро чи зло» підготувала  учениця 9 класу –  Сусик Олеся.  На завершення відбулася презентація посібника «Правила безпечного відпочинку», який упорядкували учні 9 класу. 


Екологічна акція:  «Україна починається з мене»

Однією з глобальних проблем сучасного світу є проблема екології довкілля. Вона виникла через недбале ставлення людини до природи. На жаль, нам ще бракує екологічної культури. Сотні, тисячі відходів викидаємо, засмічуючи планету й не усвідомлюючи того, що завдаємо шкоди довкіллю, а отже, - собі. Людина вважає, що один папірець, недбало кинутий нею, нічого не змінить, - а в результаті зявляються величезні сміттєзвалища, що забруднюють  Землю. Побутові відходи, зокрема пластик і полімерна продукція, розкладаються дуже повільно, сотні років, а її  спалювання приводить до токсичного забруднення повітря. Ми, люди, відповідальні за все, що нас оточує, відповідальні за себе і за власне здоров'я. І навіть найпростіша охайність під час відпочинку на природі – це вже велика справа. Якщо прибиратимемо за собою сміття, не будемо кидати повз урни пляшок і пакетів, то зробимо краще не тільки собі, а й майбутнім поколінням. Кожен з нас хоче жити в чистому місті й селі. Погодьтеся, як приємно пройтися чистими вулицями, гуляти по чистому парку, милуючись чарівністю природи.

«Україна починається з мене» , - таким посилом апелюємо до всіх небайдужих сердець, закликаємо до корисної праці – догляду за довкіллям. Не смітити й зупиняти інших – це важливий внесок у нашу екологію. Ми вважаємо, що чисту планету маємо зберегти не тільки для себе, а й залишити своїм нащадкам. Проблему екології учні нашої школи намагаються вирішувати дієво. Доводити й переконувати інших у її важливості. Усі разом зібралися прибирати територію парку. Працювали дружно, усвідомлюючи важливість виконаної справи. За кілька годин парк заблищав красою, ніби дякував за самовіддану працю. Добре було б зробити його місцем відпочинку: поставити лавочки, гойдалки для дітей…

Природа- Мати.

Будь сином для неї.

Вона – частинка

Душі твоєї!

Такими словами закликаємо плекати екологію власної душі. Екологічна культура й бажання робити свою Батьківщини красивою має стати стилем, нормою життя, частиною світогляду й поведінки людини.

 

Юні екологині: Адріана Ющишин, Олеся Сусик, 9 клас


Бібліотека: час змін – час дій!

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги у нашій школі відзначено Міжнародний день дитячої  книги. У  рамках відзначення проведено читацький марафон « Мандрівка книжковим містом», літературний круїз «Кожна книга – це книга»,  виставка дитячих видань «З книгою жити – з добром дружити» .

 

Найцікавішою виявилася літературна забавлянка «Розмалюю я героя» .  Всі охочі на швидкість майстерно та креативно розмалювали свого улюбленого казкового героя. Діти одержали  задоволення від цікаво проведених заходів.


І етап обласного конкурсу вокальних та інструментальних гуртів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти

За результатами конкурсу -  ІІІ місце, керівник - Грицишин Н.В. 


Обласний шкільний турніру з футзалу                      «Кубок НФК «Ураган» – 2019»

 Обласний шкільний турніру з футзалу « Кубок  НФК «Ураган» – 2019» 

 

21 березня відбулися фінальні змагання Обласного шкільного турніру з футзалу на Кубок  НФК «Ураган» – 2019. Команда Заланівської ЗОШ  стала бронзовим призером.  


Презентація книги "Хроніка одного журналіста"

Незабутньою стала зустріч із журналістом та письменником Мироном Мельником, нашим односельцем, випускником Заланівської ЗОШ I-II ступенів. Мирон Мельник – автор книг «Афоризми» та історичної монографії «Заланів». Нещодавно він презентував нову книгу - «Хроніка одного журналіста». Директор школи М.Бойко звернулася  з вітальним словом до автора та шанувальників його таланту.

Мирон Мельник – уродженець с. Заланова, народився в родині репресованих. Здобував освіту у Заланівській восьмирічці, Черченській середній школі, а фах журналіста - у Львівському національному університеті ім. І.Франка. Безкомпромісно й гостро висвітлює актуальні проблеми життя. За участю громади села реалізував власний проект створення історичного музею с.Заланова, є його головним фундатором.

Священним обов’язком людини є знання історії своєї малої батьківщини, свого родоводу. Досвід минулого дає змогу глибше розуміти сучасне, а то й передбачити майбутнє.

Нова книга М. Мельника «Хроніка одного журналіста» - своя оригінальна версія журналістського життя та журналістики як суспільного феномену. З одного боку ця книга про життя людини, у якої є щось сокровенне, найрідніше, без чого вона не може уявити свого життя: батьківський край, де вперше побачив світ, зробив свої перші кроки, земля славних дідів і прадідів, що творили українську історію,- з іншого - книга про друзів і просто добрих та порядних людей, які зустрілися на життєвому шляху. Доля дарувала автору можливість бути поруч зі знаковими постатями доби, тими, кого вважає еталоном українця. Ця книга про владу й суспільство, про події, реалії, прекрасне і … як червоне й чорне на полотні життя.

У мріях і планах автора – продовження «Хроніки», «Велика історія села Заланова», збірник власних афоризмів.

Поділилася враженнями про письменника та його твори і просто спогадами про однокласника бібліотекар села Г.Й. Квасниця.

 

На завершення заходу директор М.Бойко подякувала за цікаву й змістовну зустріч, за невичерпне бажання відкривати невідомі сторінки історії та передавати їх майбутнім поколінням, за талант краєзнавця, небайдужість до історії, побуту, культури й традицій села, патріотичне виховання юного покоління.  


Людина для лісу, ліс для життя

      У рамках щорічної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» наші учні  долучилися до корисної справи – насадження лісових культур. На території  Воронівського лісництва, зокрема в урочищі «Липівка», вони висаджували цінні породи дерев бука  та дуба звичайного, характерних для цієї місцевості. Діти працювали із задоволенням, знаючи про корисність виконаної справи, значення лісу в житті людини та планети Земля. Отримали  чимало позитивних емоцій від результату своєї праці.

 

 


«Сто приятелів навкруг, але ти -  найкращий друг»

    У День Щастя учні третього класу нашої школи стали учасниками цікавого дійства – «Сто приятелів навкруг, але ти -  найкращий друг». У ході заходу відбувалося багато цікавого: з уст дітей зринали віршовані рядочки про вірних друзів; в ігровій формі спільно з класним керівником Галушкою О. В. шукали друга. Вергун Г. І. разом із вихованцями групи подовженого дня інсценували казку «Коза-дереза». Від дитячих усмішок начебто ясніше й  тепліше світило сонечко. Дружнє коло утворили долоньки вірних друзів. Іскринкою в очах передавали діти  один одному тепло своїх  сердець.

Щасливий той, у кого друзі є.

Щасливий той, хто друзів пізнає.

Якщо багато друзів маєш,

 

Себе щасливим почуваєш.


Усний журнал: " Від Тарасика до Тараса "

І мене в сім'ї великій,

В сімї вольній, новій,

Не забудьте пом'янути

Незлим, тихим словом.

     Українці шанують геніального українського поета, художника, борця за волю народу і завжди будуть пам'ятати його заповіти. У  Шевченківські  дні Галушкою О. В. спільно з бібліотекарем сільської книгозбірні

     Квасницею Г. Й. проведено позакласний захід " Від Тарасика до Тараса " . Третьокласникам вручено сертифікати " Знавці Шевченка ". 

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля!

 

 

 


Свою Україну любіть…

Тарас Шевченко – видатний українець, геніальний поет і Пророк, а його «Кобзар» - національна Біблія українського народу. Коли земля вбирається у весну, озивається до нас голос Тараса. Цьогоріч Шевченкова весна увінчалася святковим мистецьким заходом « Свою Україну любіть…». Слова сердечної любові й пошанування, перші квіти землі, вплетені у вінок Великому Кобзареві – свідчення щирої вдячності за любов до України, її народу, рідної мови, за волелюбний порив душі та незламний дух боротьби за волю і долю рідної землі.

Натхненними словами ведучих – Наталії Соронович та Віталія Стасіцького, Діани Стасіцької і Павла Горіня розпочався й супроводжувався святковий концерт. Окрасою свята стали пісенні перлини на слова Шевченка: «Зацвіла в долині», «Садок вишневий коло хати», виконані ансамблями «Веселка» та «Зорі».  Зворушливо прозвучало  «За байраком байрак…»  голосом юного вокаліста Павла Горіня. А «Поклін тобі, Тарасе», а також невмирущий «Заповіт» та « Боже, вислухай благання» були підхоплені вустами всіх учасників та гостей дійства.

По-особливому звучало поетичне слово Кобзаря у виконанні читців-першокласників і найстарших учнів-декламаторів-девятикласників: Адріани Ющишин, Олесі Сусик, Аліни Вовк, Павла Пипчака, Віталія Кладова, Андре Щерби. Перед очима присутніх, наче кадри Шевченка, виринали образи нескорених гайдамаків, плач ліричної Ярославни… Здавалося, незримо присутній сам образ Великого Кобзаря. Проникливо лягали на серце рядки невольничих дум, поетичне кредо Тараса «Мені однаково»,  «Доля». Сміливо, обурливо звучало оскарження теперішніх і минулих кривд України в поемі «Сон».  А уривок із поеми «Марія» став молитвою за всіх стражденних, але нескорених, за мир і спокій та щасливу долю України.

Завершенням урочистостей стало покладання вінка шани до пам’ятника Тарасові Шевченку у с. Заланів.

 

 


Урок позакласного  читання:                      «Поетична світлиця Лесі Українки»

Ні! Я жива!

Я буду вічно жити!

Я в серці маю  те,

Що не вмирає…

 

     У 3 класі Оксаною Василівною Галушкою проведено урок позакласного читання на тему: « Поетична світлиця Лесі Українки».

     Під час уроку було інсценізовано зустріч Лесі  з бабусею (Франчишин Олеся, Саків Наталя). Хлопці ознайомили присутніх із життєписом поетеси. Учні читали поезії про весну. Ганна Йосипівна Квасниця – сільський бібліотекар – презентували виставку книг Лесі Українки. На завершення дівчатка склали віночок пам’яті знаменних віх у житті і творчості видатної українки.

 

Твій голос в пісні нашій, в нашому житті,

Твоя зоря цвіте над рідним краєм.

Так! Ти жива! Ти будеш жити!

Ти в серці маєш те, що не вмирає!


«Це дивляться з темних небес загиблі поети й герої – всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє»

     Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні « Це дивляться з темних небес загиблі поети й герої – всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє ». Учасники дійства відтворили  події, що відбувалися в Києві на Майдані, а також, що відбуваються тепер на сході нашої країни.

«І все на світі треба пережити, і кожен фініш - це, по суті, старт…»

 

   Ми переконані, що ці події, які відбуваються зараз в Україні, закінчаться, і ми розпочнемо нове життя – станемо справді суверенною, демократичною країною.